Ferieplaner

Da er det bestemt – bestilt – betalt.

Det blir Danmark i år, igjen. Det er ikke til å legge skjul på. Vi liker Danmark. Folket er deijlig, tempoet er behagelig,  det er super duper barnevennlig, og landet er, rett å slett, koselig.

Vi tenker litt økonomisk og når vi velger Danmark. Vi er ikke kravstore, så vi bruker ikke penger på «luksus». Så lenge det er basseng i umiddelbar nærhet, og det har de fleste feriesenter uansett kvalitet, så er ungene i himmelen. Så vi går for et godt gammeldags feriesenter. Og selv om kvaliteten vi har møtt på ikke har vært fem stjerners, så har ungene vært storfornøyde.

I fjor var vi i Søndervig. En helt super by/tettsted, med badeland i tilknytting til feriesenteret, og alle nødvendigheter i gå avstand. Det eneste som trakk ned i fjor, var det eksepsjonelle drittværet. Vi bodde rett ved en av Danmarks fineste strender (Hvide sande), men var ikke nede å kikket på den en eneste gang.

I år går vi for en liten fiskerby på Øst siden, nærmere bestemt Bønnerup. Så om du har noen gode tips til ting man kan finne på her, så er det bare å komme med de. Vi gleder oss til å prøve ut østsiden. Er det lov å håpe på litt bedre temperaturer?

Ellers blir det den vanlige Colorline ferjen fra Kristiansand til Hirtshals. Her har vi prøvd litt forskjellige varianter. Med buffetplasser, med business class plasser (da visste vi ikke at det var stillesone), og uten noen setereservering. Det har stort sett gått greit uten reservering, men… Etter hjemturen i fjor sommer, med MYE sjø, FULL båt, og vanskelig å kapre en sitteplass selv om vi var blant de første som kom til havna (hallo… hva med å slippe ombord folk etter når de kom…) altså blant de siste til å få kjøre ombord, så har vi innsett at vi MÅ ha en fast sitteplass. Så i år har vi bestilt dette. Så nå kan hu Mor bare slappe helt av, og ikke ofre det med seteplasser en eneste tanke. (jeg tenker unødvendig mye på slikt dritt)

Planen er jo også å prøve å kjøre ned med KIA´en. Det blir jo nytt for oss å måtte legge inn pauser for å lade. Men regner med at dette vil gå relativt smertefritt. Ryktet sier at Danmark er bedre tilrettelagt for El-biler enn Norge, så dette tenker jeg ikke så mye på. Men igjen, noen som har noen tips vi bør tenke på i forbindelse med dette, så er det bare å komme med de. De blir satt pris på.

Resten av sommeren håper vi å få brukt båten litt, siden den var særdeles lite brukt i fjor (hei vind). Også kan foreldre regne med å få litt besøk på hyttene, hvis de setter pris på slikt…

Bli første kommentator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *