Tv-serie anbefaling – Miss Fisher`s Murder Mysteries


Jeg tilbringer, ufrivillig, en del tid i sofaen for tiden. Og da er det ikke så veldig mye spennende å finne på, foruten å pløye seg igjennom usette filmer og serier på Netflix og lignende. Jeg synes ikke alltid det er like lett å finne noe som faller i smak, og helt ærlig, Netflix har et helt bedritent oppsett å skumme igjennom, men av og til kommer jeg over noen perler.

Dagens anbefaling er en fin fin perle. Spesielt om du liker serier som Downton Abbey, og Mr Selfridge. Miss Fisher`s Murder Mysteries handler om Phryne Fisher, flapper, detektiv og en særdeles selvstendig dame. Handlingen finner sted i Melbourne på 1920 tallet, og vi får se Phryne hjelpe politiet med å løse diverse mord, ofte relatert til noen i hennes egen familie, eller omgangskrets.

Kostymene, bilene, og husene, gir et fint innblikk i tidsepoken. Er du som meg, og liker å drømme litt om hvordan det må ha vært å leve på den tiden, ja da er dette serien for deg.

Episodene er avsluttende, men det er en bakenforliggende historie om Phryne`s søster Jane, som forsvant da de var små. Og Phryne har ikke gitt opp å finne ut hva som skjedde.

Det ligger to sesonger på norske Netflix.

Har du noen gode tv-serietips, så tar jeg veldig gjerne imot det.

Bli første kommentator

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *